Verduurzamen doe je samen

Het verduurzamen van woningen en appartementen doe je samen. Samen met bouwpartners, woningcorporaties en bewoners. Alleen door nauw samen te werken met álle partijen kun je veilig en vlot werken aan het verduurzamen van woningen naar bijvoorbeeld nul-op-de-meter. Bekijk hieronder de video over de plug and play bouwmethode die we hebben ingezet in een renovatieproject in Woerden.

Op deze pagina leest u meer over:

 

Samen met Woningcorporatie GroenWest heeft BAM Wonen in Woerden 39 huurwoningen losgekoppeld van het gas en de woningen uit de jaren zestig getransformeerd naar nul-op-de-meter (NOM). Beluister hier de toelichting op wat een transformatie naar nul-op-de-meter, zoals degene in Woerden, allemaal oplevert. 

Rol van corporaties in verduurzamingsopgave 

Het is gasloos wat de klok slaat. De energieambities voor 2020 moeten nu snel bereikt worden. Tijd om vooruit te kijken: gasloos, all-electric, energieneutraal. Hierdoor investeren woningcorporaties en vastgoedontwikkelaars in nul-op-de-meter-woningen, verduurzaming van bestaand vastgoed en planmatig onderhoud. Daarnaast steken de corporaties kapitaal in woningen voor starters, gezinnen, ouderen en andere specifieke doelgroepen. BAM Wonen werkt nauw samen met verschillende corporaties in het realiseren van deze doelen. 

Lees hier het duo-interview in de Cobouw (15 mei 2018) over de zeventig woningen in de Schilderswijk in Soest, die Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen onlangs verduurzaamd hebben naar nul-op-de-meter. Of beluister hier het radio-interview met Tom Jongen, Directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen. De Provincie Utrecht benadrukt in de nieuwsbrief van de NOM Alliantie het belang van nauwe samenwerking met de bewoners. 

NOM-keur door samenwerken

BAM Wonen is koploper in het realiseren van nul-op-de-meter-woningen. We hebben hiervoor als eerste bouwer het volledige NOM-Keur ontvangen

NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en de beloofde prestaties levert. Het NOM Keur garandeert een hoge kwaliteitsstandaard en extra zekerheid voor bewoners en/of gebouweigenaren dat het productaanbod (NOM Keur op Propositie), de productrealisatie (NOM Keur op Toepassing) en de productprestatie (NOM Keur op Levensduur) in orde en betrouwbaar zijn. 

Samen met de corporaties Woonwaard, Lefier, GroenWest, Eigen Haard, Wonen Limburg, Wierden en Borgen en Portaal zijn NOM-renovatieproducten geworden tot projecten met bewezen kwaliteit. Alleen door nauw samen te werken met corporaties en bewoners kan hoge kwaliteit geleverd worden en voldaan worden alle verwachtingen. 

Meer informatie 

Voor woningcorporaties is het een hele uitdaging om kwalitatief goede woningen tegen de beste prijs te laten ontwikkelen en bouwen. Vooral als zij ook duurzame ambities hebben. Er is een goede businesscase nodig, zowel voor de bouw als voor langdurige exploitatie. En veel kennis van zaken, die ook echt leidt tot uitvoerbare maatregelen. BAM Wonen heeft deze expertise in huis, plus meer dan genoeg ervaring om te weten wat werkt en wat niet. We nemen corporaties stap voor stap mee in het proces, van de eerste ideeën tot aan de oplevering aan bewoners.
Voor meer informatie over onze renovatieconcepten en contactgegevens, klik hier.