Verduurzamen doe je samen

Het verduurzamen van woningen en appartementen doe je samen. Samen met beleggers, woningcorporaties, bouwpartners en bewoners. Alleen door nauw samen te werken met álle partijen kun je veilig en vlot werken aan het verduurzamen van woningen naar bijvoorbeeld nul-op-de-meter.

Op deze pagina leest u meer over hoe we dat doen:


 

Met Havensteder verduurzamen we 3500 woningen in Rotterdam

In 2019 is Havensteder de samenwerking aangegaan met vier vaste partijen, waaronder BAM Wonen, om de komende jaren 3500 woningen te verduurzamen. 

Henk Rotgans, directeur Onderhoud en Ontwikkeling van Havensteder:

De huidige oplossingen voor het CO2-neutraal maken van woningen staan nog in de kinderschoenen en zijn daarmee vrij kostbaar. Om uiteindelijk de landelijke klimaatdoelstellingen te halen, zullen we samen met de gemeente en andere samenwerkingspartners creatieve oplossingen en de benodigde middelen moeten vinden. Onze duurzaamheidspartners helpen ons daarbij.

 


 

White paper: Bestaande woningvoorraad verduurzamen. Hoe doe je dat? 

Worstelt u met de vraag of het verduurzamen van uw portefeuille wel rendabel is? Daar kunt u vanaf nu mee stoppen. BAM Wonen heeft een whitepaper opgesteld, waarin staat beschreven hoe u de bestaande woningvoorraad kunt verduurzamen. Op korte termijn is het mogelijk om de CO2-uitstoot terug te dringen en om energie te besparen. U kunt de verduurzamingsinvesteringen eerder of sneller terugverdienen en tegelijkertijd voor bewoners het wooncomfort vergroten en hun woonlasten verlagen. De volgende vier succesfactoren komen aan bod:

  • Inventarisatie geschiktheid en mogelijkheden
  • Het maken van een sluitende businesscase
  • Het structureel draagvlak creëren onder bewoners
  • Flora en fauna integraal met de renovatie meenemen

Download de white paper

Heeft u naar aanleiding van dit whitepaper vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Veel plezier met lezen en succes met de verduurzamingsopgave die voor u ligt. 
 


 

a.s.r. real estate en BAM Wonen verduurzamen in zeven projecten meer dan 900 woningen

a.s.r. real estate en BAM Wonen werken al jaren intensief samen in verschillende renovatie- en verduurzamingsprojecten. Met de verduurzaming van 43 rijwoningen in Breda, passeerden we onlangs de grens van 900 woningen die we in opdracht van a.s.r. real estate hebben verduurzaamd in de afgelopen jaren. 

Eerder spraken we met Joost Compaan (Assetmanager a.s.r. vastgoed) Harm Tenback (Technisch Assetmanager a.s.r. vastgoed) en BAM Wonen collega's Tamara Snel en Henry Jongerden. Hoe verloopt deze samenwerking? En wat doen jullie als er bijvoorbeeld iets misloopt? Lees het interview hier terug 


 

NOM-keur door samenwerken

BAM Wonen is koploper in het realiseren van nul-op-de-meter-woningen. We hebben hiervoor als eerste bouwer het volledige NOM-Keur ontvangen

NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en de beloofde prestaties levert. Het NOM Keur garandeert een hoge kwaliteitsstandaard en extra zekerheid voor bewoners en/of gebouweigenaren dat het productaanbod (NOM Keur op Propositie), de productrealisatie (NOM Keur op Toepassing) en de productprestatie (NOM Keur op Levensduur) in orde en betrouwbaar zijn. 

Samen met de corporaties Woonwaard, Lefier, GroenWest, Eigen Haard, Wonen Limburg, Wierden en Borgen en Portaal zijn NOM-renovatieproducten geworden tot projecten met bewezen kwaliteit. Alleen door nauw samen te werken met corporaties en bewoners kan hoge kwaliteit geleverd worden en voldaan worden alle verwachtingen. 


 

Slimmer en innovatiever renoveren

In de podcast van de BNR Techniektour vertelt Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen, over innovaties die we toepassen in onze renovatieprojecten. Klik hier om de podcast terug te luisteren.

Met de enorme renovatieopgave zijn we continu op zoek naar innovatieve manier om de renovatie sneller en eficienter te realiseren en tegelijkertijd het comfort en woongenot van de bewoners te vergroten. Dit doen we onder andere met innovatieoplossingen zoals de steenstriprobot en de plug and play bouwmethode. In de video's hieronder nemen we je mee naar de fabriek en naar de bouwplaats in Woerden om te laten zien hoe we dit doen.

 


 

Meer informatie 

Voor woningcorporaties en beleggers is het een hele uitdaging om kwalitatief goede woningen tegen de beste prijs te laten ontwikkelen en bouwen. Vooral als zij ook duurzame ambities hebben. Er is een goede businesscase nodig, zowel voor de bouw als voor langdurige exploitatie. En veel kennis van zaken, die ook echt leidt tot uitvoerbare maatregelen. BAM Wonen heeft deze expertise in huis, plus meer dan genoeg ervaring om te weten wat werkt en wat niet. We nemen corporaties en beleggers stap voor stap mee in het proces, van de eerste ideeën tot aan de oplevering aan bewoners.

Voor meer informatie over onze renovatieconcepten en maatwerk renovaties, klik hier.